O NÁS

baner1ÚSTAVY SR Čl.36 hovorí:

Zamestnanci majú právo na spravodlivé a uspokojujúce pracovné podmienky. Zákon im zabezpečuje najmä

a) právo na odmenu za vykonanú prácu, dostatočnú na to, aby im umožnila dôstojnú životnú úroveň,
b) ochranu proti svojvoľnému prepúšťaniu zo zamestnaniaa diskriminácii v zamestnaní,
c) ochranu bezpečnosti a zdravia pri práci,
d) najvyššiu prípustnú dĺžku pracovného času,
e) primeraný odpočinok po práci,
f) najkratšiu prípustnú dĺžku platenej dovolenky na zotavenie,
g) právo na kolektívne vyjednávanie.

Školstvo nám upadá. Do školstva tečie málo živín, peňazí. Je zle nastavený systém. Kladie sa dôraz na kvantitu a nie na kvalitu. Upadá postavenie učiteľa v spoločnosti. Nízke platy v školstve, neprehľadný systém financovania, karikatúra reformy, obrovská miera byrokracie, nezmyselné kreditné školenia, to sú všetko veci, ktoré nás motivovali k  rozhodnutiu založiť Nové školské odbory, kde budú mať šancu presadzovať oprávnené sociálne požiadavky učiteliek a učiteľov, všetci tí, čo doteraz neboli v odboroch, všetci tí, čo majú chuť a vôľu pohnúť veci dopredu, všetci tí čo sa nebudú báť ísť aj do ostrého štrajku. 

NŠO sa nebránia spolupráci s existujúcimi odborovými organizáciami, chcú pridať poriadnu dávku odvahy a tvrdosti pri vyjednávaní. Na to ale potrebujú aktívnu podporu všetkých svojich členov.

Našim hlavným cieľom je zlepšiť sociálne postavenie učiteľov. Budeme sa snažiť a vyvíjať v tomto zmysle tlak na akúkoľvek vládu, či politickú stranu. Akúkoľvek!

Nechceme, aby Slovensko bolo len zásobárňou lacných pracovných síl, ale aby sa stalo modernou vzdelanostnou spoločnosťou, konkurencieschopnou krajinou, kde sa oplatí pracovať, vychovávať svoje deti. Chceme dôstojne žiť!

Pripravme obrovské prekvapenie pre všetkých, ktorí nám neveria, SPOJME SA, spojme svoje sily a ukážme, že sme v práve a máme nárok na lepší život a naše deti na lepší školský systém.

Predsedníctvo NŠO tvoria ľudia, ktorí v školstve pracujú na plný úväzok a nepoberajú za svoju činnosť v odboroch žiadnu mzdu.

Napíšte nám: nsoodbory@gmail.sk             Zavolajte: 0948764099       Navštívte nás: NAŠA WEBOVÁ STRÁNKA

Pridaj komentár