DOLU VODOU PO ŠIESTE

Pred šiestimi rokmi to mala byť recesia, ktorá upozorní a možno aj poposunie udalosti okolo školskej problematiky rýchlejšie dopredu a splavovanie sa zmení na príjemnú turistickú akciu, ktorá spája ľudí rovnakej krvnej skupiny.

Avšak to, čo sa deje v slovenskom školstve pripomína Gordický uzol. Bez podpory „mocných“, bez dobrých príkladov z vysokej politiky, bez všeobecnej ochoty niečo zmeniť sú všetky pokusy o nápravu len slabou náplasťou na obrovskú ranu, ktorú už roky jatria jalové pokusy o reformy, nezmyselné výmeny na ministerskej stoličke, či predvolebné sľuby budúcich vlád.

Toľko na úvod.:(

A tak pôvodný zámer ostáva nezmenený a NŠO protestuje ďalej, v rámci svojich možností, no s o to väčšou vervou a rastúcim záujmom o účasť na tomto zaujímavom podujatí. Tohto roku sa nás zišlo 40, zastúpený bol ďaleký východ, stred aj Bratislava.

Partia pripravená

Partia pripravená

Počasie ako vyšité, vody tak akurát, len občas bolo treba z lode vystúpiť a preniesť ju, častejšie sme „parkovali“ v hlbočinách, aby sme sa mohli osviežiť v chladivej vode Hrona, lebo horúčava bola poriadna.

Osvieženie vo vodách Hrona

Osvieženie vo vodách Hrona

Zo Žiaru nad Hronom  po Revište prebehlo všetko bez väčšej nehody, pár občerstvovačiek,

Nezabudnuteľní východniari

Nezabudnuteľní východniari

pár prevrhnutí a jeden lámajúci sa strom, spod ktorého sa len tak-tak podarilo uniknúť nášmu predsedovi. Revište nás privítalo zaliate horúcim popoludňajším slnkom a tak sme stavanie stanov odložili na neskôr.

Náš tábor v Revišti :)

Náš tábor v Revišti 🙂

Posedenie pri ohníku s gitarovým duom Sebelédiovcov sa natiahlo do polnoci a niektorí ho vnímali už len ako uspávanku pod stanovou celtou.

Otec a syn - zohratá dvojka

Otec a syn – zohratá dvojka

Ráno sme vyrážali neskôr ako sme plánovali, no napriek tomu sme stihli na konečnú, Nová Baňa – Brehy, doraziť včas, aby všetci stihli svoje spoje.

V cieli

V cieli

PS: Fajnovo bolo, užili sme si makačku, ale aj neskutočnú pohodu, krásnu prírodu, ale aj stopy neskutočnej ľudskej hlúposti, ktorá mení našu krajinu na smetisko :(, priateľstvo a vzájomnú pomoc, ale aj lásku a romantiku.

KUK SEM

Tu si môžeš stiahnuť fotky vo vyššej kvalite: https://ulozto.sk/tam/_aMWWVGHCKmYe

Tešíme sa na vás o rok o takomto čase, priatelia.

Pridaj komentár