Videá z vystúpenia hostí

Hostí privítal a analýzu Zberu strachu zo strany NŠO predstavil predseda NŠO Ľudovít Sebelédi.

Mário Micenko člen predsedníctva NŠO vymenoval vonkajšie znaky bossingu a mobbingu, medzi ktoré patrí nezáujem o potreby zamestnancov, vysoká fluktuácia zamestnancov, vysoká miera prácenechopnosti, ignorácia odborových organizácií…

Michal Cenkner zo Slovenského strediska pre ľudské práva upozornil na nový Zákon o oznamovaní protispoločenskej činnosti č.307/2014, ktorý nadobudol platnosť od 1.januára 2015

Pani Eva Gajdošová z občianskeho združenia Profkretis zažila šikanu na pracovisku na vlastnej koži. Na našej konferencii ju však poňala v kontexte pozitívnej psychológie.

Doktorandka UMB v Bansekj Bystrici Petra Koppová prišla zbierať skúsenosti a vypočuť si odborníkov, no sama prispela hodnotnou prezentáciou vlastného prieskumu mobbingu na rôznych pracoviskách, medzi inými aj na školách

Právnička Mária Ritomská je poslankyňou NRSR, predsedníčkou o.z. Práca a vzťahy a viac rokov sa venuje téme bossingu a mobbingu.

Prezidentka SKU Mária Barancová nezaprela v sebe citlivú psychológičku, ktorá vníma bossing a mobbing ako tému hlboko zasahujúcu do ľudskej duše. Podľa nej je 21.storočie storočím EPIDÉMIE STRACHU.

Vladimír Crmoman doplnil informácie Mária Barancovej o analýzu doteraz zozbieraných podnetov z kampane Zber strachu, kroté rozdelili do 4 základných skupín:

Doktor Martin Hudáksa vo svojej praxi stretáva s prípadmi šikanovania na pracovisku. Jeho cenné rady ako postupovať, čo všetko si musí prenasledovaný človek uvedomiť kým sa rozhodne vstúpiť do súdneho sporu, určite mnohým prítomným pomohli zorientovať sa.

Pridaj komentár