SNEM

Dňa 2.6.2012 sa v Nitre konal ustanovujúci Snem NŠO. Teraz už TAKMER nič nebráni NŠO naplno rozvinúť svoje aktivity nasmerované za lepšie sociálne postavenie slovenských učiteľov.  TAKMER = stále málopočetná členská základňa. Jej rozšírenie je aj jedným z najbližších cieľov NŠO. Pomôcť môže každý – presvedčte kolegov, zakladajte ZO NŠO, … – čím nás bude viac, tým skôr budeme môcť presadiť naše požiadavky.

UZNESENIA

VIDEÁ ZO SNEMU

1 thoughts on “SNEM

  1. Dynamika štrajku
    Jeho úspech je závislý aj od množstva účastníkov. Ich psychiku a chuť treba:
    1. „hecovať“, udržovať v dobrej kondícii, podnecovať. Nechcem mudrovať, ale aktívne som spolupracoval aj pri Antigorile v r. 2011 ( Pčolinský, Lehotská).
    2. Stojí za zváženie, aby štrajkujúci neboli len „statickí“. Tam, kde sa dá treba chodiť do kruhu (zahriať sa), alebo okolo námestia ( pozor na autá), a takto pokrikom –„Poďte s nami!“ „ nabaľovať“ na seba verejnosť, nakláňať jej mienku na stranu učiteľov. Alebo verejnosť oslovovať otázkou – „Je vám dobre?“- „Máte dobré platy?“, „Vy ste spokojní?“
    3. Je veľmi dôležité hľadať podporu u zdravotných sestier, rodičov žiakov, žiakov samotných, ktorí majú zápal pre vec, spravodlivosť, nadšenie. Oslovovať kolegov, ktorí len čakajú na výsledok, ale neštrajkujú, treba „pichať“do ich svedomia.
    4. Do zhromaždenia treba vnášať prvky, ktoré ho oživujú – určite na začiatku a na konci pesnička, recitácia, humor, možno aj tanec. Štrajkujúci by domov mali odchádzať nie premrznutí, naštvaní, unavení, s predstavou, že už na budúce neprídem, ale plní energie a guráže na budúce stretnutia.
    Juraj Cintula

Pridaj komentár