ALIANCIA STREDOŠKOLÁKOV

30. marca 2017 sa konala v Záhrada – Centrum nezávislej kultúry tretia Programová konferencia Aliancie stredoškolákov.

Cieľom nášho programového stretnutia bolo zadefinovať jasné priority Aliancie do ďalšieho obdobia. Naši lídri predstavili návrhy na riešenie tém ako uznanie neformálneho vzdelávania alebo hodnotenie kvality vzdelávacieho procesu zo strany žiakov.

Konferencie sa zúčastnil aj zástupca Nové školské odboryOndrej Pastierik, s ktorým sme diskutovali o súčasných aktivitách učiteľov, ale aj o ich názoroch na reformu školstva.

V druhej časi sme sa venovali voľbám do VÚC. Pozvanie medzi nás prijali kandidáti na župana Lunter pre dobrý kraj, Stanislav Mičev a Igor Kašper – Kraj pre všetkých , s ktorými sme diskutovali o témach týkajúcich sa školstva, mladých ľudí a boja proti extrémizmu.

Predstavili sme zároveň náš projekt KANDIDÁT MLADÝCH (http://alianciastredoskolakov.webnode.sk/kandidat-mladych/) , prostredníctvom ktorého vyzývame budúcich kandidátov na poslancov/predsedov VUC, aby nezabudli na mladých ľudí a ich problémy.

Na programovej konferencii sa s nami rozlúčil aj náš líder – Branislav Gigac, ktorému končí stredoškolské štúdium. Touto cestou mu opätovne ďakujeme za to, že založil našu študentskú rodinu a že aktívne robil pre podporu mladých ľudí a ich myšlienok. Brani však od nás úplne neodchádza. Bude sa venovať zahraničnej študentskej agende , konkrétne vytvoreniu spolupráce stredoškolákov na úrovni V4 + bližšie okolie. Vedením Aliancie stredoškolákov do riadneho kongresu sú poverení viceprezidenti Aliancie.17492532_646811798845041_694945770429141243_o

Pridaj komentár