I.SNEM NŠO V NITRE

Prvý snem od založenia NŠO sa konal 10.mája 2014 v Nitre, symbolicky v meste ustanovenia NŠO, po dvoch rokoch našej činnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASnem prebiehal podľa pripraveného programu. Po rokovacích formalitách zreferovala M.Grafová o ceste NŠO od obdobia Bledomodrých stužiek po súčasnosť. Nové školské odbory priviali čerstvý vietor do odborárskej činnosti na Slovensku. Niektorí ich považujú za hrozbu, iní sa k nim utiekajú v prípade ohrozenia pracovných pozícií, či sporov na pracovisku. Solidárnosť, odvaha, ochota spolupracovať patria medzi základné aktivity NŠO.

Predseda NŠO Ľ.Sebelédi a M.Micenko si podelili tému stratégie ďalšej činnosti nových odborov. Ťažisko bude spočívať v zameraní sa na prácu v základných organizáciách a získavaní nových členov, nakoľko vyjednávacia sila odborov na všetkých úrovniach sa odvíja od počtu členov, ktorí sú ochotní osobne, organizovane a neobmedzene hájiť svoje záujmy. Spoliehať sa, že niekto niečo za nás vybojuje je márne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Potešilo nás, že pozvanie prijal náš partner v boji za lepšie školstvo Slovenská komora učiteľov, ktorá vyslala svoju výkonnú riaditeľku pre Nitriansky kraj pani K.Vargovú. Opätovne sme sa utvrdili, že medzi nami vládne názorová zhoda na riešenie existujúcich problémov. Vzájomná a verejne proklamovaná spolupráca NŠO, SKU, ale aj ďalších inštitúcií a zriadení, kotré sa zaoberajú školstvom môže urýchliť ich riešenie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zo správy o hospodárení sa prítomní dozvedeli o spôsobe čerpania financií v priebehu dvoch rokov od vzniku NŠO. Tridsať percent sumy z členských príspevkov odvádzame do štrajkového fondu. Za zmienku stojí aj skutočnosť, že funkcionári NŠO vykonávajú svoju odborársku činnosť bezplatne a všetci pracujú na plný úväzok na svojich školách.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAJedným z najdôležitejších bodov snemu bolo prerokovanie a schválenie zmien v Stanovách NŠO, ktoré bolo potrebné urobiť, aby sme ich prispôsobili existujúcej štruktúre NŠO. Schvaľovací proces viedla podpredsedníčka NŠO A. Kováčová. Po schválení a potvrdení zmien Ministerstvom vnútra nové znenie stanov zverejníme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAJednohlasne boli prijatí aj noví členovia do predsedníctva Janka Bartkovjaková a Ondrej Pastierik a do revíznej komisie Katarína Tošalová.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prijatím uznesení a záverečnou diskusiou sme I.Snem NŠO ukončili.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Slová predsedu NŠO Ľ.Sebelédiho na koniec:

odkaz

FOTOGALÉRIA

M.Grafová

 

Pridaj komentár