CESTA STÁLE nekončí

Vážení členovia Nových školských odborov, sympatizanti, kolegyne a kolegovia,

ďakujem Vám za aktívnu účasť na aktivitách ISU, ktoré v minulých dňoch úplne zmenili predvolebné diskusie na to podstatné, čo trápi našu spoločnosť. Školstvo a zdravotníctvo, nie migranti, sú nebezpečenstvom, ktoré ak politici nebudú riešiť, potápa a potopí našu krajinu.

V súvislosti so štrajkom učiteľov sme v zmysle našich stanov otvorili štrajkový fond NŠO a finančne podporili štrajkové aktivity /nákup autobusov, tribúny v Ružomberku, kina SCALA v Prešove/. Členovia predsedníctva osobne vystupovali na tribúnach v Bratislave, Nových Zámkoch, Banskej Bystrici, Leviciach, Nitre, Martine, Ružomberku…… Zúčastňovali sme sa diskusí s učiteľmi a rodičmi po celom Slovensku. Na budúci týždeň sumarizujeme písomné požiadavky našich členov o finančnú podporu v štrajku. Zatiaľ sme minuli cca 1500€ zo štrajkového fondu. Vedený a sledovaný je zvlášť na osobitnom účte VÚB SK6402000000003070742054

Za dary – vyše 600€, ktoré prišli na náš štrajkový fond ĎAKUJEME. Utvrdzuje nás to v tom, že náš boj so systémom je správny, treba v ňom pokračovať. A budeme pokračovať, pretože školstvo musí byť a bude prioritou našej spoločnosti. Nie deklaratívnou ale skutočnou.

Vážené kolegyne a kolegovia, veľká časť z vás nie je v odboroch. Tipujem, že tak 40 000, obrovská masa. Organizujte sa, žiadajte na školách to, čo vám patrí zo zákona, žiadajte politikov o riešenia. Jednou z možností je vstúpiť k nám, do NŠO. Čím nás bude viac, tým skôr presadíme naše ciele. A tie nie sú malé. No sú v záujme našich detí a to je naša najväčšia zbraň.

Vyhlásenia p. ministra v parlamente, že nás je len 150, z toho 10 aktívnych, neberte vážne, bo zrejme má zlé info, alebo to jednoducho nemyslel vážne. Zlý úmysel nepredpokladám, kedže nás opakovane pozýval na okrúhle stoly na ministerstve.  Zúčastnili sme sa, pretože to pokladáme za dôležité, predkladali sme naše návrhy.

Na záver, dovoľte myšlienku: Nezabúdajme, že tí čo neštrajkovali, majú právo neštrajkovať, podobne ako my máme právo postaviť sa do štrajku. Neberme im ho. Naopak, budujme na školách súdržné kolektívy, ktoré kedykoľvek v budúcnosti budú vedieť povedať čo treba.

Slnko v duši.

Sebelédi, učiteľ z Levíc

Pridaj komentár